Dorn & Breuss

Dorn therapie en Breuss massage is een gecombineerde behandeling.

Dorn Therapie

Ongeveer 95% van de mensen hebben een beenlengteverschil variërend van 0,5 cm tot soms 5 cm. Vaak ontwikkelen de klachten zich pas in de loop van de tijd.

Klachten die kunnen ontstaan zijn o.a. rug- en/of heupklachten, pijn in knie(ën) en pijn in schouder- of nekgebied. Maar ook valt te denken aan voetproblemen, verzakkingen, darm- en blaasproblemen etc.

Er wordt gestart met de controle van de beenlengtes. De correctie van het beenlengte verschil is de basis van de Dorntherapie. Daarna wordt gekeken naar de stand van het bekken, de stand van de wervelkolom en de schouder-, elleboog-, pols- en vingergewrichten.

Het is een ongevaarlijke en zachte behandelwijze met een korte behandeltijd (3 tot 5 behandelingen). 

Breuss massage

Een prachtige en effectieve massage voor vele soorten van klachten, maar met name rugklachten. Deze massage is als aparte massage te boeken maar maakt sowieso onderdeel uit van de Dorn & Breuss behandeling.

De Breuss massage is een zachte en pijnloze behandeling van de wervelkolom, die door de massage ontspant en daarmee ook de rugpijn vermindert.

Bij extreme stijfheid van huid en/of spieren langs de wervelkolom kan ook gebruikt gemaakt worden van het zogenaamde Cupping. Hierbij wordt je rug ingeölied waarna een klein glaasje vacuüm gezogen wordt op je rug. Het glas wordt rustig van boven naar beneden bewogen. Hierbij kan de huid rood tot paars verkleuren. Dit is een goed teken en houdt in dat de doorbloeding wordt versterkt en de afvalstoffen afgevoerd kunnen worden.

Ervaar zelf de Kracht van Zachtheid